Categories
Feest overig

3 Nederlandse festivals die je (nog) niet kent

Hey festivalganger, ben jij niet bang voor het onbekende en sta je open voor aangename verrassingen? Nou, dat komt mooi uit… want in dit Feestbeest artikel behandelen wij 3 heel interessante Nederlandse festivals die jij waarschijnlijk nog niet kent!

Diynamic Festival, Amsterdam

Laten we allereerst met het Diynamic Festival beginnen. Dit is een elektronisch muziekfestival in Amsterdam. Dit jaarlijkse festival in onze hoofdstad stelt ieder jaar weer een unieke line-up van underground talent samen.

Als jij al snel warm wordt van flink stevige techno deuntjes, dan ben jij hier zeker aan het juiste adres! Het Amsterdamse Diynamic Festival biedt namelijk twee stages, namelijk één voor housemuziek en eentje voor de techno of tegenwoordig ook wel EDM genoemd.

En ondanks dat de 2020 editie geannuleerd was, keert het Diynamic in 2021 gelukkig terug naar het Amsterdamse Bos. Verwacht dit jaar daarom weer diverse prominente namen vanuit de internationale elektronische muziek die met de allerbeste house en EDM klanken jou behoorlijk aan het dansen zetten.

Mandala festival, Wanroij

Stel je eens voor dat je naar een festival gaat die in de ‘middle of nowhere’ is. Je zit in een prachtige omgeving omringd door een bos, een gezellig strandje en een natuurlijk zwembad. Plus overal is muziek!

Ben jij er klaar voor om jouw dagelijkse wereld even te ontsnappen voor een plaats in het onbekende, een unieke plek waar muziek stammen samenkomen om hun eigen cultuur te vieren? Maak dan kennis met het Mandala festival, een indie/folk-sfeer festival voor hele gezin dat talent van over de hele wereld laat zien.

Het Mandala festival is een samenvoeging van kamperen en genieten van een uniek festival op het vakantiepark De Bergen, dus je kunt waar je maar wilt jouw tent opzetten: dicht in de buurt van het podium waar jij de hele dag naar optredens kunt luisteren of lekker dicht bij de eettentjes!

Eén van de coolste onderdelen van de Mandala happening zijn de ‘stammen’. Verschillende artiesten of groepen mensen komen hier namelijk samen om een gedeelte van het festival speciaal te versieren en tentoon te stellen. Zo kan je bijvoorbeeld een reggae of house scene vinden en nog veel meer! Je kan vooraf op het internet bekijken welke verschillende stammen er dit jaar op het Mandala festival te zien zullen zijn!

Motel Mozaique festival, Rotterdam

Het Motel Mozaïque festival, in het kort ook wel MOMO genoemd, is een fenomenaal multicultureel festival in Rotterdam. Motel Mozaïque waarschuwt je van te voren al om hier op dit festival het onverwachte te verwachten. Niet voor niets is één van de MOMO taglines dan ook: “When we clash, we meet”.

Dit bijzondere festival vindt op veel belangrijke culturele locaties in heel Rotterdam plaats, waarbij de havenstad met een vracht aan muziek, kunst, poëzie en dansvoorstellingen overladen wordt. Dit alles wordt allemaal door hippe internationale artiesten aangeboden.

Naast het eigenlijke festival neemt de hele stad op dat moment zelf ook via onder meer de Rotterdamse Schouwburg, BIRD, WORM en Rotown deel aan het organiseren van allerlei speciale concerten, festivalletjes, unieke stadsrondleidingen en andere heel leuke evenementen.

MOMO vindt in april plaats, dus als jij graag een paar dagen heerlijk wilt dansen, je ogen uit wilt kijken of bij poëzie wilt wegdromen, kom dan zeker naar Rotterdam voor het MOMO festival!