Categories
Feest suggesties

Boek ook een feestzanger voor jouw party!

Zit jij er over te denken om binnenkort een feestje te vieren en wil jij hiervoor graag een feestzanger inhuren? Of een ander type volkszanger of schlagerartiest die jouw feest lekker draaiende houdt?

Uit volle borst meezingen

Levensliederen, carnavalsliedjes en smartlappen, bijna iedereen kent ze wel. Als ze redelijk populair zijn, dan worden ze op feestjes en partijen vaak uit volle borst meegezongen. Dit gaat ook vrij gemakkelijk, want de melodieën zijn veelal behoorlijk eenvoudig en de thema’s zijn vaak behoorlijk herkenbaar.

De schlager en volkszangers zijn bijzonder populair in Nederland, België en Duitsland. Een goede zanger of zangeres kan de bezoekers van jouw party al snel in een geweldige feestelijke sfeer meenemen. En ook bij een heel groot publiek is dit goed mogelijk hoor!

Uit je dak gaan

Kijk maar eens op YouTube naar ‘Links Rechts’ van Snollebollekes en je weet precies wat ik bedoel. Deze Snollebollekes feestact kreeg het zelfs voor elkaar om de Gelredome in Arnhem compleet te vullen en de aanwezigen uit hun dak te laten gaan.

Een feestact zou in dit geval ook uit een entertainer kunnen bestaan die met een vrolijke act het publiek bezig houdt. Of de gezelligste feestzangers, die met veel passie en liefde voor de muziek het feest gaande houden.

Maar wat voor de één een echte party is, vindt een ander misschien maar niks. Bedrijfsfeesten worden daarom ook veelvuldig opgevuld met vrolijke dansacts zoals de heel klassieke ‘Vengaboys’ act, want wie kan er bij hun liedjes nou echt stilzitten, en wie kent de bekende ‘We like to party’ en ‘Boom, Boom, Boom, Boom!’ nou niet.

Smartlap meezingers of jankers

Voor anderen hoeft het echter niet zo druk, en die luisteren liever naar fijne smartlappen of schlagers. Heel bekende smartlappen zangers zijn uiteraard (de reeds overleden) Andre Hazes, Benny Neyman, Zangeres zonder Naam en Koos Alberts.

Maar er zijn uiteraard nog flink wat levende loslopende varianten, zoals Lamme Frans, Frans Bauer en volgens de berichten op het internet is Rooie Rico de leukste zanger, smartlappenzanger en feestartiest van Nederland.

‘Ik verscheurde je foto’, ‘Zeg maar niets meer’ en de vrolijke ‘Heb je even voor mij’ zijn dan ook flinke meezingers (of meejankers) die een feestje direct een behoorlijke sfeer schenken.

Wat het publiek wilt… en krijgt

Eén ding zal zeker zijn: wat voor soort feest je ook gaat organiseren, een Hollandse smartlap avond, een après-ski party of een vrolijke carnivalsact: de juiste zanger of entertainment act inhuren is bijzonder belangrijk om alles optimaal rollende te houden… en je publiek tevreden!

De vraag is dus altijd, wat zij graag willen ervaren. Dus zorg ervoor dat jij de juiste keuze maakt, want je wilt natuurlijk niet het onderwerp worden van een treurig levenslied of de teleurstelling op de gezichten van je publiek zien dat er niet even fijn gehost, gesprongen of ‘Links Rechts’ gedanst kan worden.