Categories
Feestkleding

De 5 beste verkleedtips voor een themafeestje

Blaas ook wat meer leven in jouw party look (en natuurlijk het feest zelf) door voor een ultiem themafeestje te kiezen! Iedereen zal dan niet alleen een geweldige tijd hebben om zich prachtig te verkleden, maar het biedt daarnaast natuurlijk ook talloze visuele mogelijkheden voor op Instagram.

Dus de volgende keer dat je van plan bent om een party te organiseren, bekijk dan deze 5 feest thema’s. Om jou en al je vrienden, familie en/of collega’s zo de kans te geven om jullie standaard zaterdag routine even te vergeten. En die versleten spijkerbroek van je een weekendje rust te geven!

Een disco diva’s & dudes party

Het is de hoogste tijd om met een disco thema in de stijl van de jaren 70 jouw innerlijke dancing queen (of koning) uit te dagen. Laat de disco koorts jouw look ook met hotpants, bell bottom broeken (die vanaf de knieën wijd uitlopen), jumpsuits en polyester shirts met veel kleur en prints bepalen.

Gooi hier dan nog wat glimmende metallook kleding en decolletés in de mix. Om zo het danspodium met een uitbundig en kleurrijk avondje dansen te vullen. En vergeet uiteraard die gespiegelde discobal en zwaailichten niet om dit feest thema helemaal perfect aan te vullen!

Het rockende rockstar thema

Het is de hoogste tijd om volledig los te gaan op een all-adult party! Verkleed je als een populaire rockster zoals Mick Jagger, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Tina Turner, of Jon Bon Jovi. Natuurlijk kun je ook je eigen unieke look creëren door een wild kapsel, hoofdband, strakke broek, elektrische gitaar en tal van andere opties zoals een blitse zonnebril. Unieke bedrukte zonnebrillen met een logo is daarbij zonder meer een perfecte giveaway voor ieder themafeestje! Muziek staat uiteraard centraal bij dit wilde en opwindende thema, dus zorg er natuurlijk voor dat je genoeg spetterende muzieknummers uitkiest om op de achtergrond te laten spelen.

Een mysterieus maskeradefeest

Dit is absoluut een topper onder de verkleedfeest thema’s voor volwassenen. Dit thema kan wat eleganter zijn dan de andere mogelijke thema’s. De kostuums kunnen van casual tot behoorlijk formeel variëren, maar een masker dragen is uiteraard het wezenlijke element. Overweeg dienbladen met petit fours en andere lekkere party hapjes plus fluitjes voor de drankjes met bubbels.

Voeg ook zeker wat fijne glamoureuze versieringen aan jouw feest toe, zoals LED kandelaars en een vleugje glittergoud. Uiteindelijk zullen de gasten deze party met het gevoel van een avond verlaten die ze nooit zullen vergeten.

Het strandfeestje

Verkleed je allemaal in zwemkleding, shorts of ondergoed. En vergezel je met teenslippers, zonnehoeden en zonnebrillen. Een simpeler dresscode kan er niet gegeven worden! Het is bovendien een party die gemakkelijk met goedkope strandballen, zandspeelgoed, parasols en een opblaasbaar luchtbed of haai is te versieren. Hang rondom kleurrijke lichtslingers op om een extra leuke sfeer te creëren. En serveer watermeloen, ijs en fruitige drankjes of cocktails om dit strandthema aangenaam te vergezellen.

Een chique Bohemian feest

Het Bohemian thema is perfect voor iedereen die ervan houdt de natuur te omarmen. Een picknick opstelling in de buitenlucht is hiervoor ideaal. Decoraties uit de natuur zoals bloemen, twijgen, planten en wijnstokken zorgen daarbij allemaal vanzelfsprekend voor de correcte natuurlijke sfeer voor dit coole feestthema.

De kostuums op dit feest bevatten veelal natuurlijke vezels, zachte tinten en comfortabele stijlen. Wijde rokken en andere comfortabele kleding, evenals prachtige bloemkronen en hoofdbanden zijn allemaal populaire dress-up stijlen. Denk maar aan Coachella… of aan een zestiger jaren hippie band. Zet ook zeker wat voetenbankjes neer en plaats grote kussens om zeer aangenaam casual te loungen.

Staat er iets groots op de planning? Zoals een jubileum verjaardagsfeestje voor je beste vriend(in)? Of is het nu het juiste moment om een bedrijfsevenement te organiseren? Als jij wat hulp wilt, dan vind je hierboven een beknopt lijstje met populaire thema’s voor een volwassen verkleedfeest om jou alvast in de feeststemming te brengen.