Categories
Featured Feestkleding

De beste outfit ideeën voor kleine feestjes

Soms staan we met z’n allen flink te popelen om ons heel fijn voor een Halloween, kerstfeest of zo te verkleden. Daarnaast zijn er ook nog allemaal andere zomerse, achtertuin en barbecue feestjes om ons prima in (semi-) feestelijke kledij te steken.

We hebben allemaal namelijk wel eens een reden nodig om even lekker te kunnen feesten, ons te verkleden, om ons daarna fijn te vermaken en te dansen. Er zijn allerlei soorten feestjes, waarvan we bij sommige wellicht geen idee hebben wat voor outfit hier het beste bij past.

Dus als jij een uitnodiging voor een party hebt gekregen en niet zeker weet wat je erbij moet dragen, of als je over het algemeen gewoon op zoek bent naar wat ideeën voor feestkleding, dan ben je hier in dit Feestbeest blogartikel aan het juiste adres!

Een bescheiden houseparty (feestje thuis)

Als je op zoek bent naar wat huisfeest of houseparty ideeën, dan betekent dit veelal dat dit feest zich binnenshuis afspeelt.  Wellicht houdt dit in dat er bierpong, raadspelletjes en andere party activiteiten zullen zijn. Tenzij dat er een specifiek thema in de uitnodiging wordt genoemd, kan je hier bijna alles dragen.

Dus van een versleten oversized spijkerbroek, een overhemdjurk tot een leren broek. Houd je make-up rustig, want het vindt gewoon allemaal binnenshuis plaats, maar laat een enkele accessoire of lipstick er gewoon lekker chic uitzien.

Gemaskerd feest

Woon je een gemaskerd feest of zelfs een bal bij? Terwijl dit op het eerste gezicht een meer ontspannen evenement is in een informele omgeving, is een gemaskerd bal een behoorlijk serieuze aangelegenheid. Kies allereerst het masker uit dat je wenst te dragen, want dat maakt jouw leven zoveel gemakkelijker.

Kies vervolgens een jurk of andere outfit die bij je masker past, wat betekent dat het in dezelfde kleur of in een contrasterende kleur kan zijn. Je zou kunnen kiezen voor een formele jurk of rok met een topje, of een maatpak. En dames: zorg ervoor dat je hakken draagt, want die zien er zeer elegant uit en geven jouw hele look vrijwel onmiddellijk een boost. Breng verder ook niet te veel kleur in je outfit aan.

Verjaardagsfeest

Eerlijk gezegd zijn verjaardagsfeestjes het gemakkelijkst om je voor aan te kleden. Het enige waar je misschien rekening mee moet onthouden, is dat het waarschijnlijk niet jouw verjaardag is en dat jij dus niet echt in het middelpunt hoeft te staan. Draag een rokje met een een leuk shirt, een gescheurde spijkerbroek en shirt, een boho-jurk, of hotpants met een leren jas, enz. Er zijn interessante keuzes te over!

Studentenfeestje

Studentenfeesten gaan meestal over drinken, dansen en samen leuke activiteiten doen. Draag daarom iets comfortabels, of iets chics en goed bij elkaar passend. Jullie zijn maar studenten en alles is om deze reden acceptabel. Werk je een weg door jouw bestaande garderobe en maak een slimme keuze.

Vrijgezellenfeest

Vrijgezellenfeesten zijn één van de gemakkelijkste parties om je voor te kleden, want als je daarvoor uitgenodigd wordt, neem ik aan dat je in de binnenste vriendenkring van de bruid of bruidegom zit, en dat jullie allemaal een solide plan hebben.

Draag gewoon iets leuks, casual en toch fatsoenlijks zonder de aandacht van de aanstaande bruid of bruidegom te stelen. Je kunt die kleine zwarte jurk, een kanten jurk, jumpsuit of een satijnen jurk dragen zolang je maar met de stroom meegaat. Vrijgezellenfeesten zullen later steevast veel herinneringen oproepen, dus gedraag je voorbeeldig in een fraaie outfit voor alle gemaakte foto- en videobeelden.

Strandfeest

Zwierig, bloemig en fun is hier het antwoord. Haal alle luchtige outfits uit je kast, zoals maxi jurken, playsuits, kaftan jurken uit één stuk, poncho’s, korte broeken, kleurrijke t-shirts en zo. Wat jou ook maar gelukkig maakt! Sla die stiletto hakken om de voor de hand liggende redenen maar even over en neem toevlucht tot het dragen van platte zolen, coole gympen of als het kan comfortabele slippers.

Ga helemaal uit je dak met funky accessoires en voor de dames: koop die nep strand krullen (haar inzetstukken) die je nooit in de steek zullen laten. Plus onthoud dat het altijd een goed idee is om kleuren uit te kiezen die bij de zee passen, zoals koraal, groenblauw, turkoois, geel, grijs, enz.

Kortom…

Wat mannen ook kunnen zeggen over dames en hun (te) gekke kleding, de juiste outfit dragen naar een feestje is belangrijker dan dat je in eerste instantie zou denken. En ook al is niet iedereen het eens met het idee dat gepast en presentabel gekleed zijn, HET allerbelangrijkste element is van het bijwonen van een party, ongeacht waar je heen gaat en met wie je er bent. Maak gewoon de juiste keuze en geniet volop van het feest!