Categories
Feest overig

Feestje: De manier waarop je muziek voorbereidt

Wanneer heb jij voor het laatst een feestje gegeven? Waarschijnlijk is het antwoord hierop meer dan een jaar geleden. Voordat het Corona virus uitbrak om precies te zijn. En dat is sonde. Want mensen zijn sociale wezens en houden over het algemeen wel van gezelligheid.  Vooral op feestjes is het voor vrijwel iedereen makkelijk om te genieten van het moment. Gelukkig is het vooruitzicht positief. De verwachting is namelijk dat het oude normaal snel terug zal keren nadat het grootste deel van de bevolking is gevaccineerd. En op dit moment gaat het de goede kant op. Als je het leuk vind om de eerste in je vriendenkring te zijn die een feestje organiseert, dan weet je waarschijnlijk hoe belangrijk goede muziek is. Want je gasten krijg je sneller in de juiste stemming als de muziek goed is.

Ontdek nieuwe muziek

Maar hoe kom je aan de juiste muziek? De meeste mensen gaan het internet rond om wat goede nummers bij elkaar te verzamelen. Echter is radio luisteren een betere manier om aan goede muziek te komen. Zo hoor je in ieder geval op hetzelfde moment hoe de nummers klinken en welke het best passen bij de mensen die je uitnodigt.

Maak een afspeellijst

Internet radio luisteren voor de populairste liedjes van dit moment is dus een uitstekende manier om zoveel mogelijk leuke nummers te verzamelen. Zodra je genoeg liedjes hebt genoteerd, is het tijd om een eigen afspeellijst te maken. Dat kan bijvoorbeeld op YouTube, Spotify en Deezer.

Blijf flexibel

Als je afspeellijst klaar is, kan het feestje beginnen. Maar houd er wel rekening mee dat de afspeellijst alleen nodig is om stilte te voorkomen. De kans is namelijk groot dat binnen een uur je gasten zelf willen bepalen welke liedjes er gedraaid worden.