Categories
Feest suggesties

Kinderfeestjes met binnenhuisactiviteiten

Het plannen van een indoor verjaardagsfeestje voor je kinderen kan overweldigend en stressvol zijn. Wellicht denk je bij jezelf: waar moet ik mee beginnen, de decoraties of de snacks? Als je een beetje gestrest bent over het plannen van zo’n feestje, dan vergeet je waarschijnlijk ook wel enkele belangrijke onderdelen van dit prachtige kinderfeest.

Hier zijn speciaal voor jou daarom de belangrijkste stappen om het perfecte verjaardagsfeestje voor je kind te organiseren!

Kies een thema

De eerste stap bij het plannen van een indoor kinderverjaardagsfeestje is het kiezen van een thema. Hoewel niet alle feesten een thema hoeven te hebben, wordt het wel degelijk aangemoedigd om er eentje te bedenken. Zo kan je het feestje immers een stuk unieker maken en het ook beter op de interesses van jouw kind afstemmen.

Voor sommige thema’s is het gemakkelijker om de benodigde feest accessoires te vinden dan voor andere. Als je problemen hebt met het bedenken van een thema waar je kind dol op zal zijn, dan zijn hier enkele populaire thema ideeën om te overwegen: 

Eenhoorns / superhelden / zeemeerminnen / computerspelletjes zoals Super Mario of Sonic / prinsessen / dinosaurussen / piraten / favoriete film of tv-programma figuren zoals Peppa Pig.

Bepaal de gastenlijst en verstuur de uitnodigingen

De volgende stap is om te bepalen wie je uitnodigt en vervolgens om uitnodigingen te versturen. Zorg ervoor dat het beste vriendje of vriendinnetje van jouw kind vrij is voordat je de datum vastlegt. Als je niet al te veel klasgenoten uitnodigt, dan is de vuistregel om zoveel kinderen uit te nodigen als de leeftijd van je kind is, plus één.

Het is ook belangrijk om te bepalen wat voor soort uitnodigingen je voor het feest wilt gebruiken. Er zijn hierbij drie soorten uitnodigingen om te overwegen. Dit zijn: de in de winkel gekochte uitnodigingen, op maat gemaakte (en bestelde) of doe-het-zelf uitnodigingen.

Zorg voor feestartikelen bij het kinderfeestje

Koop (of maak) decoratie- en feestartikelen. Denk hierbij onder meer aan: ballonnen, tafelkleden, verjaardag banner en andere decoraties. Vergeet uiteraard ook de echte feestartikelen als feestmutsen en confetti niet.

Het zelf maken van decoraties kan je wat geld besparen en je alsmede creatief met je thema laten worden. Sommige decoraties zullen desondanks aangeschaft moeten worden, zoals ballonnen of feesttoeters.

Kies de materialen voor de spelletjes en andere activiteiten

Het is zeer belangrijk om leuke spelletjes en andere activiteiten uit te kiezen om je kleine gasten te vermaken! Er zijn tal van knutselpakketten en gezelschapsspellen om uit te kiezen. Voordat jij beslist welke spellen je kiest, moet jij uiteraard rekening houden met de leeftijd van de kinderen en ervoor zorgen dat de spellen alsook geschikt voor hen zijn.

Als jij de kinderen tijdens een kinderfeestje flink bezig wilt houden, dan kan een kant-en-klaar knutselpakket een perfect idee zijn. Het is niet alleen heel gemakkelijk om dit op de meeste thema’s af te stemmen, maar het is ook een fantastisch geschenk voor iedere mini deelnemer om na het feestje als een herinnering naar huis mee te nemen.

Selecteer de snacks en zo

Het tijdstip van het feestje en de leeftijd van de gasten zullen bepalen welke snacks, eten of drinken jij zult verstrekken. Het kan belangrijk zijn om te overwegen of je hierbij, naast de ‘goede bekende traditionele snacks’, ook gezondere alternatieven voor de kinderen aanbiedt.

Ga je andere hapjes aan de volwassenen aanbieden die eventueel ook op het feest aanwezig zijn? Een schotel of twee met gezonde feest sandwiches of een lekkere fruitsalade is dan evenzo zeer gastvrij en uitnodigend.

Maak veel foto’s

Maak ook zeker veel foto’s. Dit is namelijk de beste manier om het verjaardagsfeestje goed te onthouden. En als jij denkt dat je het zelf te druk krijgt om deze persoonlijk te kieken, vraag dan even een goede vriend of familielid om de foto’s voor jou te maken. Zij zullen het evenement op deze wijze veelal ook vanuit een heel ander perspectief vastleggen!

Kortom

Met het maken van een plan heb je al veel stressfactoren geparkeerd. Meer tijd om met een blij gemoed de verjaardag van je kind te vieren. Heel veel plezier!