Categories
Eten & drinken

Perfecte cocktail en punch recepten voor elk feest!

Afgezien van geweldige gasten en feestelijke hapjes, zijn eersteklas drankjes al heel vlug het belangrijkste onderdeel van elke vermakelijke party. Juist daarom brengt Het Feestbeest jou hier een aantal super eenvoudige maar overheerlijke cocktail ideeën.

Onthoud echter goed, terwijl jij dit soort drankjes voor je gasten klaarmaakt, dat de mixologie van party drinks compleet van een goede balans afhangt, dus we raden je om deze reden aan om de ingrediënten voor elke cocktail redelijk nauwkeurig af te meten.

Ierse roos cocktail

Deze mooie roze cocktail is net zo lekker als dat het eruitziet. En de combinatie van zoete rode limonadesiroop met de versgeperst limoensap is zeker een publiekstrekker op elke party.

Benodigdheden: ongeveer 0.6 liter Ierse whisky, 0.3 liter limoensap, 0.15 liter rode limonadesiroop (grenadine), marasquinkers en plakjes limoen voor de garnering.

Bereiding: combineer de Ierse whisky, limoensap en grenadine in een met ijs gevulde cocktail shaker. Schud het ongeveer 30 seconden erg krachtig tot het behoorlijk koud is. Giet het in een cocktailglas en garneer het met marasquinkers en een schijfje limoen.

Een bourbon en bloedsinaasappel punch

Zin in een bourbon whiskey drankje? Creëer dan een klassieke bourbon cocktail, met de toevoeging van vers bloedsinaasappelsap. Met als bonus: dit is misschien wel de gemakkelijkste cocktail ooit om te maken.

Benodigdheden: ongeveer 0.4 liter bourbon, een half kopje bloedsinaasappelsap, 8 verse muntblaadjes, plus een takje munt als garnering.

Bereiding: mix de bourbon, bloedsinaasappelsap en muntblaadjes in een shaker. Serveer het met ijs in een laag glas en garneer het met een takje munt.

Klassieke Margarita’s

Breng een toast uit met deze essentiële cocktail, die gebruikmaakt van versgeperst limoensap voor een maximale heldere citrus beleving.

Benodigdheden: ¾ kopje tequila, ½ kopje vers limoensap (van 4 tot 6 limoenen), ½ kopje Triple Sec of Cointreau, ½ kopje water, 1 limoen in plakjes en optioneel wat zout voor een zoutrand.

Bereiding: meng de tequila, limoensap, Triple Sec en ½ kopje water in een middelgrote pitcher. Wrijf indien gewenst de randen van de 4 glazen in met een schijfje limoen en dompel ze in zout om te coaten. Serveer de margarita’s met ijs in de voorbereide glazen en garneer ze met de limoenplakjes.

Ginger ale perzik drankje

Het kan bijna niet gemakkelijker zijn om een heerlijk drankje te serveren: combineer ginger ale, perziknectar en enkele gesneden perziken in een pitcher en serveer het met ijs. Gebruik indien gewenst de ginger ale tezamen met wat geraspte verse gember voor een dubbele dosis.

Benodigdheden: 3 kopjes ginger ale, ½ kopje perziknectar, 2 rijpe in dunne plakjes gesneden perziken en 1 eetlepel vers geraspte gember.

Watermeloen met munt drankje

En aangezien de party drankjes echt niet allemaal met drank geserveerd hoeven te worden, hebben we hier nog even een ultieme zomerse sipper gebaseerd op een verfrissend watermeloen drankje.

Benodigdheden: 4 kopjes pitloze stukjes watermeloen (bijna een halve kilo), 1 ½ kopje rode limonadesiroop (grenadine) en een ½ kopje met verse munt

Bereiding: pureer de watermeloen en grenadine in een blender en zeef het indien gewenst. Roer de munt erdoor en serveer het met ijs.

Om het stiekem toch nog een snelle cocktail te maken: Roer voor het serveren een 1/2 kopje wodka of tequila erdoorheen.

Geniet maar drink met mate! Kortom: enjoy je party!