Categories
Feest overig

Tips om een feest zonder stress te organiseren

Een verjaardagsfeest, babyshower of bedrijfsfeest organiseren kan veel zorgen opleveren. Het is immers een grote verantwoordelijkheid om een succesvol en onvergetelijk feest te organiseren. Wat vinden de gasten leuk? Welk eten zullen ze lekker vinden? Welke muziek is het meest geschikt?

Veel vragen die je enkel meer stress zullen opleveren. Helaas zorgt deze stress er vaak voor dat je, als organisator, uiteindelijk niet volledig geniet van het prachtige feest. Je bent immers enkel bezig met het bedienen van de gasten en met het verloop van het feest. Onderstaande tips helpen je bij het ontstressen, zodat jij volledig kunt genieten van het feest. Dat verdien je namelijk ook!

Houd het eenvoudig

Het is uiteraard leuk om uit te pakken met de organisatie, maar dit zal je enkel meer zorgen opleveren. Om meer stress te voorkomen, is het raadzaam om het feest eenvoudig te houden. Beperk het assortiment aan drank bijvoorbeeld tot de algemene keuze en kies simpele snacks om te serveren. Door wat meer voor de hand liggende producten te kiezen, zal er minder snel een keuzestress ontstaan. Dit komt doordat het assortiment waaruit gekozen kan worden steeds kleiner wordt. Daarbij zijn de algemene keuzes ook meestal de keuzes waar je als eerste aan denkt. Deze producten doen het meestal goed en zullen de bijdrage leveren die je verwacht. 

Kant-en-klare hapjes

Aansluitend op bovenstaande tip, is het ook raadzaam om te kiezen voor kant-en-klare hapjes. Deze hapjes kun je snel serveren zonder dat daar veel moeite voor gedaan is. De gasten zullen het immers al waarderen dat er heerlijke hapjes klaarstaan. Hiermee wordt ook veel tijd bespaard, doordat je niet steeds eten hoeft klaar te maken of het eerst warm gemaakt hoeft te worden. Ook hoef je niet iemand in te huren die het bijvoorbeeld klaar maakt voor je. Zo bespaar je niet alleen op tijd, maar ook op kosten.

Kies voor een Amerikaanse stijl

De Amerikaanse feesten staan erom bekend dat de gasten zichzelf bedienen. Zo staan de drankjes en glazen op een grote tafel, waarbij iedereen vrij is om zijn of haar eigen drinken in te schenken. Dat scheelt jou veel stappen en moeite!

Dj inhuren

Een dj huren kan ook enorm veel tijd schelen in de voorbereiding. Het is erg lastig om te bepalen welke muziekstijlen geschikt zijn tijdens het feest. Een dj weet echter exact welke stijlen passen bij het feest, waardoor het gunstig is om de muziek volledig uit handen te geven.