Categories
Feestkleding

Wat heb je nodig voor een tiroler outfit?

Of het nou gaat om een Oktoberfest of om carnaval: de tiroler outfit is trending. Wie naar een feest gaat kleedt zich graag gepast. De Tiroler outfit is een kostuum wat je steeds vaker ziet bij feestjes. Het Oktoberfest waarbij het draait om bier drinken en gezelligheid is de plek waar je regelmatig mannen en vrouwen in een Tiroler outfit ziet. We keken voor je wat je nodig hebt voor een dergelijke outfit.

De lederhose 

Men neme een knielange broek van leer met bretels en tada, je hebt de lederhose te pakken. Een lederhose is een broek die perfect past in de tiroler sfeer. Noem het de lokale klederdracht. Koop een lederhose niet te krap, je zou er spontaan van gaan jodelen. Het is bij een lederhose wel van groot belang dat deze comfortabel zit. daarnaast moeten de bretels verstelbaar zijn. Een lederhose kan je kopen van leer, de originele variant, of van stof. Dit is meer een carnavalsversie. Een dergelijke broek is de basis van jouw outfit. Bij Lederhosenwinkel vind je échte lederhosen van topkwaliteit. Perfect voor een geslaagd Tirolerfeestje!

De blouse 

Een echte tiroler outfit heeft een rood met wit geblokte blouse. Zo weet je zeker dat jij er helemaal bij hoort. Een dergelijke blouse hoort wat wijd te zitten. De bovenste knoopjes blijven open en een stropdas is niet nodig. 

Een tiroler hoedje 

Jodelahitie, een tiroler hoedje maakt het geheel af. Ze zijn er in allemaal verschillende kleuren maar de meesten zijn bruin of groen met een veertje. 

En voor dames de dirndl

Ga je als dame in een tiroler outfit dan koop je een dirndl. Dit is een jurkje wat vooral heel geschikt is voor rondborstige dames. Een witte blouse eronder maakt het geheel af. Dit korte jurkje staat frivool en je past helemaal in een tiroler feest. Onthoud wel dat je er hoge hakken onder moet gaan dragen, sneakers zijn een no go in deze setting. Als tiroler dame ben je er eigenlijk vooral voor het vermaak van de heren maar niets weerhoudt jou ervan om zelf een feestje te bouwen. Een pruik met lange blonde vlechten maakt het geheel af.